6 híres ember, akiknek furcsa rigolyái voltak

Világhírű művészeknek, politikusoknak, feltalálóknak és fizikusoknak is voltak furcsa szokásaik, rigolyáik.

1, Beethoven
Állítólag a reggeli kávéjához saját maga válogatta ki a kávészemeket, pontosan 60 db-ot minden adaghoz. A másik érdekesség azzal kapcsolatos, hogy szeretett fürdés közben is komponálni. Titkára szerint amikor fel alá járkált és gondolkozott néha egy egy korsó vizet is öntött a kezére, hogy olyan meditációba essen, mint fürdés közben.

2, Nikola Tesla
A híres fizikusnak több hóbortja is volt: tisztaságmániás volt, irtózott a kerek tárgyaktól, csak olyan szobában szállt meg, amelyek a szobaszáma osztható volt 3-mal, valamint naponta átlagosan csak 2 órát aludt.

3, Charles Darwin
Nem csak az evolúciót, egyedfejlődést kutatta, hanem állítólag meg is kóstolta az állatokat. Vizsgálatai során kóstolt sólymot, struccot, bölömbikát, pumát és tatut is.

4, Winston Churchill
Az angol politikusnak óramű pontosságú esti rutinja volt. Pontban délután ötkor megivott egy szódával kevert whiskyt, majd laza másfél órát ledőlt aludni, ezt a szokását még Kubában találta ki. Fél hétkor felkelt, megfürdött, majd felöltözött és este nyolckor vacsorázott. Ez volt szerinte a nap legfontosabb étkezése: ekkor élt ugyanis igazi társasági életet. Folyamatosan szivarozott, ivott, és ezt akár éjszakákba nyúlóan is folytatta. Mikor már mindenki más nyugovóra tért ő az asztalához ült és nekilátott dolgozni. A ködös Albionban állítólag szokatlan alvási szokásai miatt gyakran a kádban elmerülve vitatott meg bizonyos politikai kérdéseket a háborús kabinettel telefonon.

5, Thomas Edison
A feltaláló az úgynevezett „power napping” alvástechnikát alkalmazta pihenésképpen. A technika lényege a következő: lepihent egy karosszékbe, a kezében pedig mindig tartott valamit. Mielőtt igazán mélyen elaludhatott volna, általában kiejtette a kezéből a tárgyat, amit fogott, így a zaj felébresztette. Ekkor felébredve leírta ami ebben a meditatív állapotban a fejében járt és így gyakran jutott megoldásra olyan vitás kérdésekben, amiken előtte már hosszasan gondolkodott.

6, Benjamin Franklin
Az amerikai politikust és feltalálót rendkívüli módon foglalkoztatta a természet, és nagyon sok időt töltött tanulmányozásával is. Furcsa hóbortja is a természethez köthető: időjárástól és évszaktól függetlenül minden napot úgy indított, hogy teljesen meztelenül egy órán át üldögélt a friss, hajnali levegőben „fürdőzve”.

Leave a reply